Nyheter

Webbinarium: Vi följer upp talangspåret  – och vad är hemligheten bakom Vittsjös succé?

Webbinarium: Vi följer upp talangspåret – och vad är hemligheten bakom Vittsjös succé?

Tränarföreningen bjuder in till nytt webbinarium tisdag 13 oktober 20.00.

Vi följer upp succén från senast då Brommapojkarnas Peter Kisfaludy och Sebastian Waldenström delade med sig av sina idéer kring talangutveckling.

Denna gång gästas vi av Jonas Olsson och Tomas Andersson, akademichefer i IFK Göteborg respektive BK Häcken, som ger oss en inblick i hur dessa elitklubbar från Göteborg utvecklar sina yngre spelare till storspelare.

Vidare får vi besök av Stefan Ekstrand och Thomas Mårtensson, tränarduon i Vittsjö GIK, som intervjuas kring vad den lilla klubben från den lilla orten gör för att hänga med eliten och storklubbarna i Damallsvenskan.

Som vanligt är Tränarförenings ordförande Stefan Lundin moderator och information om Tränarföreningen utlovas också.

Vi lägger ut länken till mötet på vår hemsida i god tid innan mötet och som medlem får du även länken i god tid innan mötet direkt till din mejl.

Foton: Bildbyrån

 

Erbjudande: Bli medlem för 900 kronor för resten av 2020 och hela 2021

Erbjudande: Bli medlem för 900 kronor för resten av 2020 och hela 2021

Tränarföreningen startar redan nu kampanjen inför 2021 och siktar på att dubblera medlemsantalet innan mars utgång 2021.

Vid nystarten inför 2020 var utgångsläget nästan noll men vi har vuxit rejält under 2020.

Medlemsantalet ökar hela tiden och vi närmar oss nu 300.

Utgångsläget idag är betydligt bättre än vid samma tid ifjol, nu har vi en fungerande namnstark styrelse, vi har en levande hemsida, vi syns på sociala medier och organisationen för att ta hand om våra medlemmar växer och är riktigt stark idag.

Vi är nu redo att – i första hand – dubblera medlemsantalet till 600.

Inom några år är vi tillbaka där föreningen var vid glansdagarnas 1200 medlemmar och självklart siktar vi på att nå Norska Tränarföreningens siffror på över 3000 medlemmar.

Hjälp oss att växa! För varje medlem kan vi göra ännu mer tillsammans.

Tipsa gärna en tränarkollega om nyttan av att vara med i Tränarföreningen – förmånerna som vi erbjuder utvecklas hela tiden.

Den osäkerhet och ekonomiska kris som pandemin skapat hos många klubbar har visat att tränarna på alla nivåer behöver stöttning av en stark intresseförening.

Våra uppskattade webbinarier över 100 deltagare senast, är exempel på aktiviteter som alla tränare har nytta av i sin utveckling.

Tidningen Offside och den kraftigt rabatterade kollektiva hemförsäkringen från Folksam är andra goda anledningar att vara med i Tränarföreningen.

Klicka er vidare och bli medlem!

Tack.

Foto: Bildbyrån

Webbinarium med fokus på ungdomsfotboll – Peter Kisfaludy och Sebastian Waldenström från BP gästar

Webbinarium med fokus på ungdomsfotboll – Peter Kisfaludy och Sebastian Waldenström från BP gästar

På tisdag 15/9 20.00 anordnar Tränarföreningen ett nytt webbinarium. Denna gången står ungdomsfotboll på schemat och webbinariet gästas av Peter Kisfaludy som har en lång erfarenhet från ungdomsfotbollen i Sverige. I dag är han, förutom ledamot i Tränarföreningens styrelse, sportchef för Brommapojkarnas herrlag och även verksam inom klubbens så framgångsrika akademi. Från BP:s akademi kommer även Sebastian Waldenström som är utbildningsansvarig för klubbens 8-15-åringar.

Genom åren har svenska stjärnor som Albin Ekdal, John Guidetti, Ludwig Augustinsson och Juventus senaste stjärnskott, Dejan Kulusevski, alla fått sin fotbollsfostran på Grimsta IP. I det senaste landslagsuppehållet hade hela fem spelare i det svenska laget fått sin fostran i BP – fler än någon annan klubb. Men hur har akademin blivit så framgångsrik? Hur tränar BP sina ungdomar för att bli så bra? Alla de frågorna kommer ni få svar på på tisdag – ni vill helt enkelt inte missa det!

Webbinariet leds av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin och är tillgängligt både för medlemmar och icke medlemmar. Länk till webbinariet läggs ut här på hemsidan på tisdag.

Landslagstränare och guldtränare gästar webbinarium

Landslagstränare och guldtränare gästar webbinarium

Tisdagen den 11 augusti 20.00 anordnar Tränarföreningen ett nytt webbinarium.

Flera meriterade och välkända tränare kommer att medverka. Klara gäster är Peter Wettergren, assisterande tränare i herrlandslaget, Magnus Wikman, assisterande tränare i damlandslaget, Kim Bergstrand, regerande SM-guldstränare med Djurgårdens IF och Mats Gren, tränare i Kopparbergs Göteborg FC.

Fokuset kommer att vara brett. Allt från landslagsfotboll på både dam- och herrsidan kommer att tas upp, samt damernas och herrarnas allsvenska.

Det kommer självklart att vara möjligt för dig som lyssnare att ställa frågor till gästerna och detta görs via chatten i Teams.

Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin kommer som tidigare leda webbinariet och generalsekreterare Håkan Sandberg kommer inleda med medlemsinformation och om vilka fördelar det finns med att vara medlem i Tränarföreningen.

Under det senaste seminariet upplevde vi ett stort tryck och tyvärr strulade tekniken under inledningen för de som inte var medlemmar. Då som nu kommer webbinariet att vara tillgängligt för alla, alltså även för icke medlemmar, men länken kommer läggas ut på hemsidan i god tid innan så att vi förhoppningsvis slipper liknande strul som senast. Icke medlemmar hittar länken på hemsidan strax innan 20.00 den 11 augusti och för befintliga medlemmar skickas länken per mejl.

Välkomna att delta på tisdag 11/8 20.00.

Foton: Bildbyrån

 

Webbinarium – Damfotboll och fotbollspsykologi i fokus

Webbinarium – Damfotboll och fotbollspsykologi i fokus

Tränarföreningen bjuder in till ett nytt webbinarium imorgon, tisdagen den 14 juli, kl. 20.00.
Medlem eller inte – alla är välkomna till detta öppna webbinarium.

Gästar webbinariet gör:

  • Jonas Eidevall, FC Rosengårds tränare som ger sin syn på inledningen av Damallsvenskan ur ett tränarperspektiv.
  • Yvonne Ekroth, Landslagschef U23/Flick Elit på SvFF ser lite bredare på starten och Damallsvenskan.
  • Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg, Tränarutbildare på SvFF och även fotbollspsykologiska rådgivare åt herr- respektive damlandslaget lär oss lite om fotbollspsykologi.

Det kan också tilläggas att Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg tillsammans har skrivit boken ”Fotbollspsykologi – för nästa träning och en långsiktig karriär”, en bok som också erbjuder ett stort digitalt material om fotbollspsykologi.

Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin leder webbinariet och GS Håkan Sandberg kommer med lite nyttig information, som vanligt.

Länken till webbinariet läggs ut här på hemsidan ca 20 minuter före dess start.

Medlemmar till Tränarföreningen får också en länk skickad till den registrerade e-postadressen i god tid före uppstarten. Är du tränare och vill vara med i vår gemenskap så blir du enkelt och smidigt medlem här.

Varmt välkomna och mycket nöje!

 

Tränarföreningen har bistått Magnus Pehrsson i tvisten mot Kalmar FF

Tränarföreningen har bistått Magnus Pehrsson i tvisten mot Kalmar FF

Magnus Pehrsson och Kalmar FF gick skilda vägar i november i fjol – men frågan om Magnus rätt till ersättning med anledning av den avslutade anställningen har det tvistats om sedan dess.

Nu har parterna träffat en förlikning och Svenska Fotbollsförbundets skiljenämnd behöver inte besluta i frågan.

– Jag är väldigt tacksam för den hjälp som Tränarföreningen och speciellt Håkan Sandberg gett mig, säger Magnus Pehrsson, som också självklart är nöjd över att en förlikning har nåtts.

– Det är ovärderligt att ha en partner som Tränarföreningen i sådana här situationer och jag vill verkligen tacka för stöttningen under den här tiden, fortsätter han.

Håkan Sandberg är också nöjd med att parterna kommit överens och säger att det alltid är bättre att man förhandlar och förlikas än att behöva gå hela vägen till en dom.

Foto: Bildbyrån

Tränarföreningen tackar för ett lyckat webbinarium

Tränarföreningen tackar för ett lyckat webbinarium

Under onsdagskvällen genomförde Tränarföreningen sitt första webbinarium. Vanligtvis brukar dessa träffar arrangeras kring utvalda matcher i den svenska elitfotbollen, men när läget är som det är med att ingen publik tillåts på arenorna så har Tränarföreningen fått tänka om – och istället för fysiska träffar anordnas nu träffarna i digital form.

Tränarföreningen vill framföra ett stort tack till gästerna Svante Samuelsson, Alexander Axén och Jens Gustafsson och de medlemmar som deltog på webbinariet. Daniel Angergård och Mikael Lindgren ska även dem ha ett stort tack för att det tekniska flöt på smärtfritt under webbinariet.

Håkan Sandberg, generalsekreterare för Tränarföreningen, är mycket nöjd med hur onsdagens webbinarium blev.

– Detta med att arrangera träffar digitalt var nytt för oss. Men det gick väldigt bra måste jag säga. Det flöt på bra och det blev väldigt givande och intressanta intervjuer med gästerna. Vi fick även frågor från kloka och  engagerade medlemmar i slutet. De medlemmar som hört av sig efteråt har varit väldigt positiva!

Detta var det första webbinariet av en rad planerade. Nästa webbinarie kommer att ta ett grepp om de första omgångarna i damallsvenskan, som startar under morgondagen. Exakt datum för det är inte fastställt.

– Vi planerar att anordna webbinarier så länge det inte tillåts publik på matcherna. Nästa gång är det damallsvenskan vi ska prata om. Vi siktar sedan på att ha två webbinarier i månaden ungefär som kommer fortsätta under sommaren och hösten, som då behandlar den svenska elitfotbollen, både på dam- och herrsidan, säger Håkan Sandberg.

 

Programmet till morgondagens webbinarium spikat – Jens Gustafsson klar som gäst

Programmet till morgondagens webbinarium spikat – Jens Gustafsson klar som gäst

Imorgon anordnar Tränarföreningen sitt första webbinarium för säsongen. Det hela startar klockan 20.00 och är exklusivt för dig som är medlem i Tränarföreningen.

Tidigare har det annonserats att Alexander Axén, mångårig allsvensk tränare och numera expert hos Eurosport, och Svante Samuelsson, tidigare allsvensk spelare och numera sportchef hos SEF, gästar – och nu kan ytterligare ett känt namn läggas till på gästlistan.

Tränarföreningen kan nu meddela att Jens Gustafsson, tränare för de allsvenska serieledarna IFK Norrköping kommer  att vara med i morgondagens webbinarium och ge sin syn på hur de första omgångarna i den svenska fotbollen har varit.

Gästerna kommer att intervjuas av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin.

Morgondagens program i sin helhet ser ut som följande:

Håkan Sandberg, generalsekreterare i Tränarföreningen, berättar om hur föreningen kan hjälpa dig som medlem i olika situationer

Intervju med Svante Samuelsson, sportchef SEF

Intervju med Alexander Axén, expert Eurosport

Intervju med Jens Gustafsson, tränare IFK Norrköping 

Det kommer att bli en fullspäckad kväll som du garanterat inte vill missa. Om du inte är medlem är det ännu inte försent att bli det – se till att bli det senast ikväll så kan du vara med på webbinariet. Medlem blir du enkelt och smidigt här.

Vi ses imorgon!

Foton: Bildbyrån

 

Tränarföreningen anordnar webbinarium – Svante Samuelsson och Alexander Axén bland gästerna

Tränarföreningen anordnar webbinarium – Svante Samuelsson och Alexander Axén bland gästerna

Tränarföreningen har i många år haft som tradition att anordna fortbildningsträffar kring utvalda matcher i den svenska fotbollen. Fortbildningsträffarna har gästats av flera bekanta ansikten från fotbolls-Sverige och varit mycket populära bland Tränarföreningens medlemmar.

Nu när ingen publik tillåts på de svenska fotbollsarenorna så kommer fortbildningsträffarna att se annorlunda ut. Istället för fysiska träffar anordnas nu fortbildningsträffarna digitalt, med start onsdagen den 24 juni 20.00.

Både Alexander Axén, mångårig allsvensk tränare och numera expert i Eurosports allsvenska sändningar, och SEF:s sportchef Svante Samuelsson, med allsvenska meriter från en rad olika klubbar som spelare, kommer att gästa webbinariet. En aktiv tränare från Allsvenskan kommer även att närvara – mer info om vem det är kommer inom kort.

Under webbinariet kommer de tre gästerna intervjuvas av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin om hur början av de svenska serierna har varit. Håkan Sandberg, generalsekreterare i Tränarföreningen, kommer även han vara med och berätta lite om hur Tränarföreningen kan ge medlemmar juridisk hjälp. Det hela kommer att äga rum i programmet Teams. Det kommer vara möjligt för gäster att ställa frågor via chatten.

Webbinariet är endast tillgängligt för medlemmar. Om du ännu inte är medlem och är sugen på att vara med – se då till att bli medlem senast 23 juni (medlem blir du här) för att få tillgång till webbinariet. Inbjudningar till webbinariet kommer att skickas ut via mejl. Där skickas det med en länk så att du kan ansluta till webbinariet.

Fotona är tagna från Bildbyrån.

 

Veo Technologies

Veo Technologies

Jerry Jarnald, Head of partnerships, Veo Technologies


 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Jerry och har hand om alla partnerships och evenemang här på Veo.

 

Vad är ni för företag?

Vi på Veo vill göra det lättare för klubbar och lag att spela in sina matcher, göra det tillgängligt för alla och inte bara den yttersta eliten.

 

Varför samarbetar ni med Tränarföreningen?

Tränarföreningen är ett fantastiskt stöd för tränare och vi vill mer än gärna vara en del av det som Stefan, Håkan och de andra håller på att bygga om. Vi tror att vi också kan vara en del i tränarnas utveckling och vi bjuder till genom att erbjuda Veo till medlemmarna med en fin rabatt.

 

Vad kan ni erbjuda Tränarföreningens medlemmar?

Vi har satt upp en stående rabatt till Tränarföreningens medlemmar á 100€ när man införskaffar en kamera och dess analysprogram. Vi bistår självfallet även med utbildning av både systemet och analysdelen om man skaffar vår lösning.

 

www.veo.co