Nyheter

Coachforum presenteras på Tränarföreningens webbinarie tisdag 1 feb kl. 20.00.

Coachforum presenteras på Tränarföreningens webbinarie tisdag 1 feb kl. 20.00.

Åter dags för Tränarföreningens populära webbinarie och denna gång gästas vi av Hasse Backe, Jesper Hussfelt och Dejan Smiljanic. Dessa profiler ligger bakom plattformen Coachforum.
Tillsammans med ordförande Stefan Lundin samtalar de om hur sajten är tänkt att fungera och vilken nytta svenska tränare kan ha av integrationen och kommunikationen som sajten kommer att ge.
Vi kommer säkerligen även att bjudas på några träffsäkra tips av expert Hasse Backe om Sveriges chanser i de kommande VM-kval matcherna och vilka som till slut vinner hela VM som avgörs i december 2022. 
Som medlem i Tränarföreningen får du som vanligt mer info och länken direkt till din mejl.
För övriga intresserade läggs länken ut på vår hemsida några timmar innan webbinariet.
Mycket välkomna att delta på tisdag 1 feb kl. 20.00. 

Coachforum presenteras på Tränarföreningens webbinarie tisdag 1 feb kl. 20.00.

Svenska Tränarföreningen utvecklar en digital plattform för kommunikation och information för alla Sveriges fotbollstränare!

I ett samarbete med den nystartade sajten Coachforum som representeras av Hans Backe och Jesper Hussfelt inleder vi nu ett långsiktigt samarbete för att ge alla Sveriges fotbollstränare/ledare ett forum och hjälpmedel att kunna kommunicera med varandra och få information och vägledning i sitt tränar- och ledaruppdrag. 

 Vi är mycket glada över att Hans Backe och Jesper Hussfelt ligger bakom detta samarbete. Hans med sin gedigna kunskap och erfarenhet av tränaryrket och Jesper med sin mediaerfarenhet kommer att vara en ovärderlig partner för Svenska Tränarföreningen i att skapa ett internt fönster i allt som har med kommunikation, information, vägledning och vidareutbildning för Sveriges alla fotbollstränare. 

Coachforum kommer i dess helhet att presenteras på Fotbollssymposiet i Skövde den 14–15 januari och lanseras under mars månad 2022.

Läs mer och få ett smakprov på coachforum.nu

Nyhet rörande medlemsavgiften för 2022

En nyhet beträffande medlemskapet för 2022 är att det kommer vara uppdelat i två olika nivåer. Medlemskap Elit (för tränare som har ett avtalsförhållande med sin klubb) erbjuds för 950 SEK/år och Medlemskap Bredd (övriga tränare/ledare) erbjuds för 600 SEK/år.

Den juridiska- och karriärplaneringsrådgivningen kommer att erbjudas de med medlemskap Elit.

En egen presentation på den publika sidan Coachnews erbjuds också våra medlemmar Elit.

I övrigt är inga skillnader i medlemskapen planerade för tillfället.

Nya medlemmar registrerar sig på Tränarföreningens hemsida och Swishar 950 SEK eller 600 SEK till 123 589 59 58 eller bankgiro 835–4268 beroende på om ni vill ha ett medlemskap Elit eller medlemskap Bredd.

Befintliga medlemmar, som redan registrerat sig, betalar bara medlemsavgiften 950 eller 600 SEK enligt ovan.

Registrera dig som medlem här!

Hjärtligt välkomna som medlemmar i Svenska Tränarföreningen.

Tränarföreningen deltar på Fotbollssymposiet 2022

Tränarföreningen deltar på Fotbollssymposiet 2022

Den 14-15 januari är det dags för Fotbollssymposiet 2022 i Arena Skövde. Eventet arrangeras likt tidigare av Västergötlands fotbollsförbund, och efter fjolårets digitala succé kan nu eventet äntligen äga rum i fysisk form.

Det kommer att bli dagar fullspäckade med fotboll, med en uppsjö av kända fotbollsprofiler som kommer att föreläsa – en perfekt start på fotbollsåret för dig som är engagerad på ett eller annat sätt inom fotbollen.

Tränarföreningen har i samarbete med Västergötlands FF bjudit in föreläsare till Fotbollssymposiet. Det handlar om Andreas Georgsson, som blir ny sportchef för Malmö FF:s herrlag vid årsskiftet, Håkan Ericson, som tog guld som tränare för Sverige i U21-EM för herrar 2015, och Tränarföreningens generalsekreterare Håkan Sandberg, som kommer att föreläsa avtalsskrivining och juridik inom fotbollen. Även Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin kommer att vara på plats och hålla i programpunkter.

Utöver det kommer det, som sagt, att vara en mängd andra fotbollsprofiler på plats som kommer dela med sig av sina historier och kunskaper inom fotbollens värld.

Anmälan till Fotbollsymposiet hittar du här.

Vi ses i Skövde Arena den 14-15 januari!

Tränarföreningen på ViLirare Football Festival

Tränarföreningen på ViLirare Football Festival

I helgen anordnades fotbollsfestivalen ViLirare Football Festival på Stockholms Stadion.

Tränarföreningen var på plats i form av ordförande Stefan Lundin och generalsekreterare Håkan Sandberg och promotade Tränarföreningen. På bilden syns Stefan Lundin tillsammans med Rolle Åman och Thomas Lundmark från ViLirare.

L-O Mattsson berättar om tränarkarriären i ny bok: ”Kommer inte sparas på någonting”

L-O Mattsson berättar om tränarkarriären i ny bok: ”Kommer inte sparas på någonting”

L-O Mattsson har en lång och imponerande tränarkarriär bakom sig.

Köla-sonen har en över 30 år lång tränarkarriär som bland annat har innehållit cupguld med Degerfors, allsvenskt avancemang med Ljungskile (utsedd till årets tränare samma år tack vare det), och en imponerande resa med Sierra Leone som under L-O Mattssons ledning tog sig från plats 123 på världsrankingen till plats 57 på två år.

Men karriären har också haft sina baksidor – knivar i ryggen, motarbetad av ett helt förbund, skilsmässa och hjärtinfarkt. Mattssons liv som fotbollstränare har med andra ord bjudit på det mesta.

I augusti släpper Mattsson en självbiografi, ”Mitt liv som fotbollstränare” – en 181 sidor lång berättelse om en lång och imponerande tränarkarriär, och hur det är att vara fotbollstränare och allt som hör därtill.

– Jag vill dela med mig av det jag har varit med om. Det har blivit en hel del klubbar genom åren och jag vill tro att folk är intresserade av att höra om de med och motgångar man stött på – om knivar man fått i ryggen och andra saker som kanske vanligtvis inte kommer upp till ytan. Det kommer inte sparas på någonting.

Han fortsätter:

– Yngre kollegor hoppas jag ska kunna finna hjälp i boken. Om kriser och motgångar som man måste lyckas hantera som tränare. Det är inte uppåt hela tiden och stundtals är det en rätt så rå tillvaro att vara fotbollstränare, inte bara psykiskt utan även fysiskt och relationsmässigt. Det tar upp tid att vara tränare och det kan tära på relationen med familj och vänner.

1999 fick L-O Mattsson själv känna på hur det är när mängden jobb påverkar hälsan. Då drabbades han av en hjärtinfarkt under en period där han hade inte mindre än fyra olika jobb på svenska fotbollsförbundet och jobbet var konstant närvarande.

– Det sliter på en och ibland tar det över alldeles för mycket. Det blir bara jobb och då glömmer man allt det andra som livet har att erbjuda. Jag skiljdes från min före detta fru 2018. Det var ofta så att jag kom hem från träningarna och var helt slut och inte tog till vara på relationen riktigt. Jag är väldigt öppenhjärtig med det i boken och hoppas kunna hjälpa unga tränare att reflektera över hur värt det faktiskt är att lägga ner den tiden man gör.

Dessutom berättar han om hur Tränarföreningen stöttat under den långa karriären, med allt från juridisk och ekonomisk hjälp, där Mattsson varit medlem sedan 1986.

– Att ha stöttning under sin karriär är viktigt och jag fick det tidigt genom Tränarföreningen. Jag minns framförallt ett tillfälle när jag vann Svenska cupen med Degerfors, för att sedan en månad efteråt få sparken. Då kom Tränarföreningen in och stöttade ekonomiskt, och det kändes väldigt tryggt. Dessutom utformade de kontrakt som skulle vara oss tränare till gagn när vi kom till en ny klubb. Det var kontrakt som var tillfredsställande för oss tränare – annars var det lätt att klubbarna bara rafsade ihop något som inte tog hänsyn till tränarna.

Varför är Tränarföreningen viktig för svenska fotbollstränare?

– Framförallt för att man kan hjälpa och utbyta kunskap med varandra. En sådan sak som de webbinarier som Tränarföreningen anordnar är jätteviktigt för tränare runtom i landet. I Norge där jag har varit verksam är samarbetet mellan idrotten väldigt tätt på ett annat sätt än i Sverige, och där tar man kunskap av varandra på ett sätt som gynnar alla.

Det är runt två månader kvar tills boken släpps för allmänheten. Men de som jobbat med boken och läst den säger att det inte går att sluta läsa, konstaterar Mattsson.

– Jag hoppas det finns mycket intressant i boken. Det är en spänd väntan tills boken släpps, men både tränarkollegor, gamla spelare man haft och journalister har förbeställt boken så jag hoppas den ska tas väl emot.

Spänd på att läsa mer om L-O Mattssons imponerande karriär? Då kan du förbeställa boken för 300:- (plus eventuell frakt) genom att höra av dig till bestallning.mattsson@gmail.com eller 0703034222. Men se till att hugga ett exemplar snabbt – boken trycks i begränsad upplaga. Här är en liten försmak om vad som väntar i boken:

Profilstarka gäster när Tränarföreningen anordnar årets andra webbinarium

Profilstarka gäster när Tränarföreningen anordnar årets andra webbinarium

Lotta Schelin, Pablo Piñones-Arce och Rasmus Lindgren besöker Tränarföreningens webbinarium på tisdag 11 maj 20.00. Ett profilstarkt gäng med synpunkter på tränar/ledarskap och med färsk erfarenhet av en framgångsrik spelarkarriär.

Lotta och Pablo har nyligen avslutat sina spelarkarriärer medan Rasmus fortfarande är mitt uppe i sin så det är ett givet tema att diskutera tränarskapet ur ett spelarperspektiv med dessa profiler.

Stefan Lundin, ordförande i Tränarföreningen modererar i vanlig ordning webbinariet och som medlem får du en länk till programmet på din mejl i god tid innan 20.00 på tisdag.

Länken läggs även ut här på hemsidan innan mötet för övriga.

Välkomna på tisdag 11 maj 20.00.

 

Fakta om gästerna:

 

Lotta Schelin, här i landslagsdressen under EM i Holland 2017.

Lotta Schelin

Ålder: 37

Fakta: Schelin har en makalös karriär bakom sig. Hon är den spelare som gjort flest mål genom tiderna i damlandslaget med 88 mål. Dessutom har Schelin vunnit Diamantbollen fem gånger (fler än någon annan) och mellan åren 2009-2016 vann Lotta franska ligan sju år på raken med sitt Lyon – ett lag som hon dessutom vann Champions League med tre gånger under samma period. I landslaget har anfallaren med nummer åtta stått för 185 matcher och var en starkt bidragande faktor till vm-bronset och OS-silvret 2016. Under hemma-EM 2013 blev hon dessutom bästa målskytt i turneringen med fem mål. Släppte hösten 2020 självbiografin ”I huvudet på Lotta Schelin” och ses i tv-rutan hos TV4 i samband med landslagets matcher.

 

Pablo Piñones-Arce i mötet mellan Hammarby och J-Södra 2 november 2014, då ”Bajen” blev klara för Allsvenskan.

Pablo Piñones-Arce

Ålder: 39

Fakta:

Piñones-Arce har bland annat spelat 130 matcher för Hammarby och var med och tog klubben upp till Allsvenskan 2014. Avslutade karriären två år senare efter skadeproblem. Piñones-Arce blev samma år i stället players manager i Hammarby, något han var i tre år innan han tog över IK Frej sommaren 2019, tillsammans med Janne Mian. I december samma år gick flyttlasset tillbaka till Hammarby, men denna gången till klubbens damer vars a-lag han i fjol tog till allsvenskan.

 

Häckens lagkapten Rasmus Lindgren under Häckens möte mot Hammarby den 1 maj i år.

Rasmus Lindgren

Ålder: 36

Lämnade som ung talang Landskrona och Sverige för att testa lyckan som ungdomsproffs i nederländska Ajax. Spelade sedan för Ajax och Groningen i Holland (58 respektive 161 matcher) och även för Red Bull Salzburg i Österrike innan flyttlasset gick hem till Sverige 2016. Då blev Häcken ny klubbadress, en klubb han sedan 2017 har varit kapten för.

 

Foton: Bildbyrån.

 

Stjärnspäckat bland gästerna i årets första webbinarium

Stjärnspäckat bland gästerna i årets första webbinarium

Förra årets webbinarium från Tränarföreningen var mycket uppskattade med gäster i toppklass.

2021 fortsätter Tränarföreningen att arrangera de uppskattade träffarna – och till det första webbinariet är det stjärnspäckat  bland gästerna.

Årets första webbinarium äger rum tisdag 2 mars klockan 20.00. Fokus kommer att ligga på landslagsspel på damsidan. Klara gäster är:

Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget.

Martin Sjögren, förbundskapten för Norges damlandslag.

Anna Signeul, förbundskapten för Finlands damlandslag.

Lilie Persson, assisterande förbundskapten för Brasiliens damlandslag.

Tränarföreningen jobbar även för att få med Tony Gustavsson, förbundskapten för Australiens damlandslag, till webbinariet.

Stora delar av Sveriges tränarelit på damsidan kommer att vara med, alltså. Frågor som kommer diskuteras är bland annat  hur utvecklingen kring damfotbollen ser ut, samt varför svenska tränare är så framgångsrika på damsidan.

Webbinariet kommer, i vanlig ordning, att ledas av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin. Medlemmar kommer att få en länk till webbinariet på sin mejl i god tid innan mötet. För de som inte är medlemmar kommer länken att dyka upp här på hemsidan någon timme innan webbinariet börjar.

Foton: Bildbyrån.

 

 

 

Bli medlem i Tränarföreningen 2021

Bli medlem i Tränarföreningen 2021

I dagarna fick våra närmare 300 medlemmar mejl om att förnya sina medlemskap i Tränarföreningen för 2021.

Responsen från våra medlemmar, som varit med oss detta första år efter nystarten, har varit väldigt positiv.

Tränarföreningen fyllde 40 år under 2020 och vi har lyckats få igång verksamheten mycket bra och speciellt tror vi att de närmare 50 tränare som vi bistått med råd och hjälp i avtals- och tvistefrågor, varit särskilt nöjda.

Men vi önskar att även du vill bli medlem för att kunna göra ännu mer för ännu fler.

Betala 600 kronor med swish 123 589 59 58 och registrera dig här på hemsidan och kom med i gemenskapen.

Nedan ser ni mejlet som medlemmarna fick i dagarna och som samtidigt ger en kort sammanfattning av året:

Hej Medlem,

Hoppas du har det bra i dessa oroliga tider,

Det är dags att förnya medlemskapet i Tränarföreningen för 2021.

Swisha 600 kronor till 123 589 59 58 eller BG 835–4268 och ange ditt namn så är du med oss över 2021 också.

 Vi är närmare 300 medlemmar i Tränarföreningen men behöver växa för att kunna göra ännu mer för ännu fler.

Tipsa gärna en tränarkollega att också gå med i gemenskapen.

Stort tack för att du varit med oss 2020 i vår nystart och där vi bland annat:

 

  • Fått upp en ny fräsch hemsida med nyheter och information om Tränarföreningen,  tranarforeningen.se
  • Erbjudit en serie med 6 uppskattade fortbildningar i form av webbinarier med lysande intressanta och kunniga gäster med stjärnstatus.
  • Bistått och hjälpt ett 50 tal tränare, drygt 17 % av våra medlemmar, med juridisk stöttning och råd i samband med avtalsfrågor eller tvister med sina klubbar.
  • Erbjudit medlemsförmåner som är uppskattade och i dagarna är ett nytt samarbete med Nordic Wellness på väg in, vi återkommer om det erbjudandet i separata mejl och på vår hemsida.

Hoppas nu att julen blir bra och att du får tid över att fördjupa dig i en Offside tidning kanske. 😊

Sedan får vi se om 2021 blir mer normalt än 2020, vi sätter vårt hopp till ett vaccin som verkar vara på god väg.

Lycka till i ditt ledarskap.

Vänliga hälsningar

HÅKAN SANDBERG – Generalsekreterare
+46 73 358 68 98 | hakan@tranarforeningen.se

SVENSKA TRÄNARFÖRENINGEN
Krutvägen 2-4 (Prioritet Serneke Arena)
415 28 Göteborg, Sverige

www.tranarforeningen.se

Nytt webbbinarium: Om stressen och pressen som fotbollstränare

Nytt webbbinarium: Om stressen och pressen som fotbollstränare

Tränarföreningen bjuder in till årets 6:e och sista webbinarie nu på tisdag 24 november klockan 19.00.

Temat för kvällen är hur fotbollstränare hanterar pressen och stressen kring uppdraget som tränare och vad kan man göra för att kunna hantera den.

Följande gäster är klara till webbinariet:

Sören Hjälm, som forskat och skrivit en avhandling om elittränarens utbrändhet och återhämtning.

 Roger Sandberg, tränarutbildare på Svenska Fotbollförbundet, som ger Förbundets syn på saken och hur frågan tas upp i tränarutbildningen.

 Joel Cedergren, GIF Sundsvalls tidigare tränare, som delger sina erfarenheter som elittränare i hetluften.

Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin leder webbinariet i vanlig ordning. Inledningsvis ger generalsekreterare Håkan Sandberg några tips kring hur ett tränaravtal bör se ut.

Som medlem i Tränarföreningen får du länken i god tid innan mötet direkt till din mejl.

Länken läggs även ut här på hemsidan i god tid för övriga intresserade.

Foton: Bildbyrån och Utbildning.se 

 

 

Digital tränarfortbildning – 16 januari 2021

Digital tränarfortbildning – 16 januari 2021

PÅ GRUND AV RÅDANDE PANDEMI

Kommer Västergötlands FF:s Fotbollssymposium 2021 att pausas. ”Vi anser att vi inte kan genomföra symposiet på ett säkert sätt med nuvarande restriktioner och ändå kunna hålla samma höga standard. Vi återkommer igen den 14-15 januari 2022.” Istället kommer vi tillsammans med Tränarföreningen att erbjuda en direktsänd digital fortbildning med fyra seminarier inom herr-, dam-, ungdomsfotboll samt ledarskap där samtliga delar leds av en välkänd moderator.

 

PROGRAM

09.30–10.00 INLEDNING (FOTBOLLSSYMPOSIET/ TRÄNARFÖRENINGEN)
10.00–11.15 SPELARUTBILDNING, UNGDOM
11.30–12.45 ELITTRÄNARE, HERR
12.45–13.30 LUNCH
13.30–14.45 COACH MEET COACH
15.00–16.15 ELITTRÄNARE, DAM
16.15–17.00 AVSLUTNING

När: 16 januari 9.30-16.30.
Var: Sitt hemma i soffan, eller koppla upp er flera tillsammans i klubbstugan.
Hur: Digital direktsändning via YouTube där frågor kommer kunna skickas in och ställas i sändningen.
För vem: Alla som är intresserade, framförallt fotbollstränare på alla nivåer.
Kostnad: Gratis för alla!
Anmälan: Ingen anmälan krävs, länken kommer läggas på VFF och Tränarföreningens hemsidor en vecka innan.
www.vastgotafotboll.org
www.tranarforeningen.se

Webbinarium: Vi följer upp talangspåret  – och vad är hemligheten bakom Vittsjös succé?

Webbinarium: Vi följer upp talangspåret – och vad är hemligheten bakom Vittsjös succé?

Tränarföreningen bjuder in till nytt webbinarium tisdag 13 oktober 20.00.

Vi följer upp succén från senast då Brommapojkarnas Peter Kisfaludy och Sebastian Waldenström delade med sig av sina idéer kring talangutveckling.

Denna gång gästas vi av Jonas Olsson och Tomas Andersson, akademichefer i IFK Göteborg respektive BK Häcken, som ger oss en inblick i hur dessa elitklubbar från Göteborg utvecklar sina yngre spelare till storspelare.

Vidare får vi besök av Stefan Ekstrand och Thomas Mårtensson, tränarduon i Vittsjö GIK, som intervjuas kring vad den lilla klubben från den lilla orten gör för att hänga med eliten och storklubbarna i Damallsvenskan.

Som vanligt är Tränarförenings ordförande Stefan Lundin moderator och information om Tränarföreningen utlovas också.

Vi lägger ut länken till mötet på vår hemsida i god tid innan mötet och som medlem får du även länken i god tid innan mötet direkt till din mejl.

Foton: Bildbyrån

 

Erbjudande: Bli medlem för 900 kronor för resten av 2020 och hela 2021

Erbjudande: Bli medlem för 900 kronor för resten av 2020 och hela 2021

Tränarföreningen startar redan nu kampanjen inför 2021 och siktar på att dubblera medlemsantalet innan mars utgång 2021.

Vid nystarten inför 2020 var utgångsläget nästan noll men vi har vuxit rejält under 2020.

Medlemsantalet ökar hela tiden och vi närmar oss nu 300.

Utgångsläget idag är betydligt bättre än vid samma tid ifjol, nu har vi en fungerande namnstark styrelse, vi har en levande hemsida, vi syns på sociala medier och organisationen för att ta hand om våra medlemmar växer och är riktigt stark idag.

Vi är nu redo att – i första hand – dubblera medlemsantalet till 600.

Inom några år är vi tillbaka där föreningen var vid glansdagarnas 1200 medlemmar och självklart siktar vi på att nå Norska Tränarföreningens siffror på över 3000 medlemmar.

Hjälp oss att växa! För varje medlem kan vi göra ännu mer tillsammans.

Tipsa gärna en tränarkollega om nyttan av att vara med i Tränarföreningen – förmånerna som vi erbjuder utvecklas hela tiden.

Den osäkerhet och ekonomiska kris som pandemin skapat hos många klubbar har visat att tränarna på alla nivåer behöver stöttning av en stark intresseförening.

Våra uppskattade webbinarier över 100 deltagare senast, är exempel på aktiviteter som alla tränare har nytta av i sin utveckling.

Tidningen Offside och den kraftigt rabatterade kollektiva hemförsäkringen från Folksam är andra goda anledningar att vara med i Tränarföreningen.

Klicka er vidare och bli medlem!

Tack.

Foto: Bildbyrån

Webbinarium med fokus på ungdomsfotboll – Peter Kisfaludy och Sebastian Waldenström från BP gästar

Webbinarium med fokus på ungdomsfotboll – Peter Kisfaludy och Sebastian Waldenström från BP gästar

På tisdag 15/9 20.00 anordnar Tränarföreningen ett nytt webbinarium. Denna gången står ungdomsfotboll på schemat och webbinariet gästas av Peter Kisfaludy som har en lång erfarenhet från ungdomsfotbollen i Sverige. I dag är han, förutom ledamot i Tränarföreningens styrelse, sportchef för Brommapojkarnas herrlag och även verksam inom klubbens så framgångsrika akademi. Från BP:s akademi kommer även Sebastian Waldenström som är utbildningsansvarig för klubbens 8-15-åringar.

Genom åren har svenska stjärnor som Albin Ekdal, John Guidetti, Ludwig Augustinsson och Juventus senaste stjärnskott, Dejan Kulusevski, alla fått sin fotbollsfostran på Grimsta IP. I det senaste landslagsuppehållet hade hela fem spelare i det svenska laget fått sin fostran i BP – fler än någon annan klubb. Men hur har akademin blivit så framgångsrik? Hur tränar BP sina ungdomar för att bli så bra? Alla de frågorna kommer ni få svar på på tisdag – ni vill helt enkelt inte missa det!

Webbinariet leds av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin och är tillgängligt både för medlemmar och icke medlemmar. Länk till webbinariet läggs ut här på hemsidan på tisdag.

Landslagstränare och guldtränare gästar webbinarium

Landslagstränare och guldtränare gästar webbinarium

Tisdagen den 11 augusti 20.00 anordnar Tränarföreningen ett nytt webbinarium.

Flera meriterade och välkända tränare kommer att medverka. Klara gäster är Peter Wettergren, assisterande tränare i herrlandslaget, Magnus Wikman, assisterande tränare i damlandslaget, Kim Bergstrand, regerande SM-guldstränare med Djurgårdens IF och Mats Gren, tränare i Kopparbergs Göteborg FC.

Fokuset kommer att vara brett. Allt från landslagsfotboll på både dam- och herrsidan kommer att tas upp, samt damernas och herrarnas allsvenska.

Det kommer självklart att vara möjligt för dig som lyssnare att ställa frågor till gästerna och detta görs via chatten i Teams.

Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin kommer som tidigare leda webbinariet och generalsekreterare Håkan Sandberg kommer inleda med medlemsinformation och om vilka fördelar det finns med att vara medlem i Tränarföreningen.

Under det senaste seminariet upplevde vi ett stort tryck och tyvärr strulade tekniken under inledningen för de som inte var medlemmar. Då som nu kommer webbinariet att vara tillgängligt för alla, alltså även för icke medlemmar, men länken kommer läggas ut på hemsidan i god tid innan så att vi förhoppningsvis slipper liknande strul som senast. Icke medlemmar hittar länken på hemsidan strax innan 20.00 den 11 augusti och för befintliga medlemmar skickas länken per mejl.

Välkomna att delta på tisdag 11/8 20.00.

Foton: Bildbyrån

 

Webbinarium – Damfotboll och fotbollspsykologi i fokus

Webbinarium – Damfotboll och fotbollspsykologi i fokus

Tränarföreningen bjuder in till ett nytt webbinarium imorgon, tisdagen den 14 juli, kl. 20.00.
Medlem eller inte – alla är välkomna till detta öppna webbinarium.

Gästar webbinariet gör:

  • Jonas Eidevall, FC Rosengårds tränare som ger sin syn på inledningen av Damallsvenskan ur ett tränarperspektiv.
  • Yvonne Ekroth, Landslagschef U23/Flick Elit på SvFF ser lite bredare på starten och Damallsvenskan.
  • Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg, Tränarutbildare på SvFF och även fotbollspsykologiska rådgivare åt herr- respektive damlandslaget lär oss lite om fotbollspsykologi.

Det kan också tilläggas att Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg tillsammans har skrivit boken ”Fotbollspsykologi – för nästa träning och en långsiktig karriär”, en bok som också erbjuder ett stort digitalt material om fotbollspsykologi.

Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin leder webbinariet och GS Håkan Sandberg kommer med lite nyttig information, som vanligt.

Länken till webbinariet läggs ut här på hemsidan ca 20 minuter före dess start.

Medlemmar till Tränarföreningen får också en länk skickad till den registrerade e-postadressen i god tid före uppstarten. Är du tränare och vill vara med i vår gemenskap så blir du enkelt och smidigt medlem här.

Varmt välkomna och mycket nöje!

 

Tränarföreningen har bistått Magnus Pehrsson i tvisten mot Kalmar FF

Tränarföreningen har bistått Magnus Pehrsson i tvisten mot Kalmar FF

Magnus Pehrsson och Kalmar FF gick skilda vägar i november i fjol – men frågan om Magnus rätt till ersättning med anledning av den avslutade anställningen har det tvistats om sedan dess.

Nu har parterna träffat en förlikning och Svenska Fotbollsförbundets skiljenämnd behöver inte besluta i frågan.

– Jag är väldigt tacksam för den hjälp som Tränarföreningen och speciellt Håkan Sandberg gett mig, säger Magnus Pehrsson, som också självklart är nöjd över att en förlikning har nåtts.

– Det är ovärderligt att ha en partner som Tränarföreningen i sådana här situationer och jag vill verkligen tacka för stöttningen under den här tiden, fortsätter han.

Håkan Sandberg är också nöjd med att parterna kommit överens och säger att det alltid är bättre att man förhandlar och förlikas än att behöva gå hela vägen till en dom.

Foto: Bildbyrån

Tränarföreningen tackar för ett lyckat webbinarium

Tränarföreningen tackar för ett lyckat webbinarium

Under onsdagskvällen genomförde Tränarföreningen sitt första webbinarium. Vanligtvis brukar dessa träffar arrangeras kring utvalda matcher i den svenska elitfotbollen, men när läget är som det är med att ingen publik tillåts på arenorna så har Tränarföreningen fått tänka om – och istället för fysiska träffar anordnas nu träffarna i digital form.

Tränarföreningen vill framföra ett stort tack till gästerna Svante Samuelsson, Alexander Axén och Jens Gustafsson och de medlemmar som deltog på webbinariet. Daniel Angergård och Mikael Lindgren ska även dem ha ett stort tack för att det tekniska flöt på smärtfritt under webbinariet.

Håkan Sandberg, generalsekreterare för Tränarföreningen, är mycket nöjd med hur onsdagens webbinarium blev.

– Detta med att arrangera träffar digitalt var nytt för oss. Men det gick väldigt bra måste jag säga. Det flöt på bra och det blev väldigt givande och intressanta intervjuer med gästerna. Vi fick även frågor från kloka och  engagerade medlemmar i slutet. De medlemmar som hört av sig efteråt har varit väldigt positiva!

Detta var det första webbinariet av en rad planerade. Nästa webbinarie kommer att ta ett grepp om de första omgångarna i damallsvenskan, som startar under morgondagen. Exakt datum för det är inte fastställt.

– Vi planerar att anordna webbinarier så länge det inte tillåts publik på matcherna. Nästa gång är det damallsvenskan vi ska prata om. Vi siktar sedan på att ha två webbinarier i månaden ungefär som kommer fortsätta under sommaren och hösten, som då behandlar den svenska elitfotbollen, både på dam- och herrsidan, säger Håkan Sandberg.

 

Programmet till morgondagens webbinarium spikat – Jens Gustafsson klar som gäst

Programmet till morgondagens webbinarium spikat – Jens Gustafsson klar som gäst

Imorgon anordnar Tränarföreningen sitt första webbinarium för säsongen. Det hela startar klockan 20.00 och är exklusivt för dig som är medlem i Tränarföreningen.

Tidigare har det annonserats att Alexander Axén, mångårig allsvensk tränare och numera expert hos Eurosport, och Svante Samuelsson, tidigare allsvensk spelare och numera sportchef hos SEF, gästar – och nu kan ytterligare ett känt namn läggas till på gästlistan.

Tränarföreningen kan nu meddela att Jens Gustafsson, tränare för de allsvenska serieledarna IFK Norrköping kommer  att vara med i morgondagens webbinarium och ge sin syn på hur de första omgångarna i den svenska fotbollen har varit.

Gästerna kommer att intervjuas av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin.

Morgondagens program i sin helhet ser ut som följande:

Håkan Sandberg, generalsekreterare i Tränarföreningen, berättar om hur föreningen kan hjälpa dig som medlem i olika situationer

Intervju med Svante Samuelsson, sportchef SEF

Intervju med Alexander Axén, expert Eurosport

Intervju med Jens Gustafsson, tränare IFK Norrköping 

Det kommer att bli en fullspäckad kväll som du garanterat inte vill missa. Om du inte är medlem är det ännu inte försent att bli det – se till att bli det senast ikväll så kan du vara med på webbinariet. Medlem blir du enkelt och smidigt här.

Vi ses imorgon!

Foton: Bildbyrån