Nyheter

Webbinarium – Damfotboll och fotbollspsykologi i fokus

Webbinarium – Damfotboll och fotbollspsykologi i fokus

Tränarföreningen bjuder in till ett nytt webbinarium imorgon, tisdagen den 14 juli, kl. 20.00.
Medlem eller inte – alla är välkomna till detta öppna webbinarium.

Gästar webbinariet gör:

  • Jonas Eidevall, FC Rosengårds tränare som ger sin syn på inledningen av Damallsvenskan ur ett tränarperspektiv.
  • Yvonne Ekroth, Landslagschef U23/Flick Elit på SvFF ser lite bredare på starten och Damallsvenskan.
  • Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg, Tränarutbildare på SvFF och även fotbollspsykologiska rådgivare åt herr- respektive damlandslaget lär oss lite om fotbollspsykologi.

Det kan också tilläggas att Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg tillsammans har skrivit boken ”Fotbollspsykologi – för nästa träning och en långsiktig karriär”, en bok som också erbjuder ett stort digitalt material om fotbollspsykologi.

Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin leder webbinariet och GS Håkan Sandberg kommer med lite nyttig information, som vanligt.

Länken till webbinariet läggs ut här på hemsidan ca 20 minuter före dess start.

Medlemmar till Tränarföreningen får också en länk skickad till den registrerade e-postadressen i god tid före uppstarten. Är du tränare och vill vara med i vår gemenskap så blir du enkelt och smidigt medlem här.

Varmt välkomna och mycket nöje!

 

Tränarföreningen har bistått Magnus Pehrsson i tvisten mot Kalmar FF

Tränarföreningen har bistått Magnus Pehrsson i tvisten mot Kalmar FF

Magnus Pehrsson och Kalmar FF gick skilda vägar i november i fjol – men frågan om Magnus rätt till ersättning med anledning av den avslutade anställningen har det tvistats om sedan dess.

Nu har parterna träffat en förlikning och Svenska Fotbollsförbundets skiljenämnd behöver inte besluta i frågan.

– Jag är väldigt tacksam för den hjälp som Tränarföreningen och speciellt Håkan Sandberg gett mig, säger Magnus Pehrsson, som också självklart är nöjd över att en förlikning har nåtts.

– Det är ovärderligt att ha en partner som Tränarföreningen i sådana här situationer och jag vill verkligen tacka för stöttningen under den här tiden, fortsätter han.

Håkan Sandberg är också nöjd med att parterna kommit överens och säger att det alltid är bättre att man förhandlar och förlikas än att behöva gå hela vägen till en dom.

Foto: Bildbyrån

Tränarföreningen tackar för ett lyckat webbinarium

Tränarföreningen tackar för ett lyckat webbinarium

Under onsdagskvällen genomförde Tränarföreningen sitt första webbinarium. Vanligtvis brukar dessa träffar arrangeras kring utvalda matcher i den svenska elitfotbollen, men när läget är som det är med att ingen publik tillåts på arenorna så har Tränarföreningen fått tänka om – och istället för fysiska träffar anordnas nu träffarna i digital form.

Tränarföreningen vill framföra ett stort tack till gästerna Svante Samuelsson, Alexander Axén och Jens Gustafsson och de medlemmar som deltog på webbinariet. Daniel Angergård och Mikael Lindgren ska även dem ha ett stort tack för att det tekniska flöt på smärtfritt under webbinariet.

Håkan Sandberg, generalsekreterare för Tränarföreningen, är mycket nöjd med hur onsdagens webbinarium blev.

– Detta med att arrangera träffar digitalt var nytt för oss. Men det gick väldigt bra måste jag säga. Det flöt på bra och det blev väldigt givande och intressanta intervjuer med gästerna. Vi fick även frågor från kloka och  engagerade medlemmar i slutet. De medlemmar som hört av sig efteråt har varit väldigt positiva!

Detta var det första webbinariet av en rad planerade. Nästa webbinarie kommer att ta ett grepp om de första omgångarna i damallsvenskan, som startar under morgondagen. Exakt datum för det är inte fastställt.

– Vi planerar att anordna webbinarier så länge det inte tillåts publik på matcherna. Nästa gång är det damallsvenskan vi ska prata om. Vi siktar sedan på att ha två webbinarier i månaden ungefär som kommer fortsätta under sommaren och hösten, som då behandlar den svenska elitfotbollen, både på dam- och herrsidan, säger Håkan Sandberg.

 

Programmet till morgondagens webbinarium spikat – Jens Gustafsson klar som gäst

Programmet till morgondagens webbinarium spikat – Jens Gustafsson klar som gäst

Imorgon anordnar Tränarföreningen sitt första webbinarium för säsongen. Det hela startar klockan 20.00 och är exklusivt för dig som är medlem i Tränarföreningen.

Tidigare har det annonserats att Alexander Axén, mångårig allsvensk tränare och numera expert hos Eurosport, och Svante Samuelsson, tidigare allsvensk spelare och numera sportchef hos SEF, gästar – och nu kan ytterligare ett känt namn läggas till på gästlistan.

Tränarföreningen kan nu meddela att Jens Gustafsson, tränare för de allsvenska serieledarna IFK Norrköping kommer  att vara med i morgondagens webbinarium och ge sin syn på hur de första omgångarna i den svenska fotbollen har varit.

Gästerna kommer att intervjuas av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin.

Morgondagens program i sin helhet ser ut som följande:

Håkan Sandberg, generalsekreterare i Tränarföreningen, berättar om hur föreningen kan hjälpa dig som medlem i olika situationer

Intervju med Svante Samuelsson, sportchef SEF

Intervju med Alexander Axén, expert Eurosport

Intervju med Jens Gustafsson, tränare IFK Norrköping 

Det kommer att bli en fullspäckad kväll som du garanterat inte vill missa. Om du inte är medlem är det ännu inte försent att bli det – se till att bli det senast ikväll så kan du vara med på webbinariet. Medlem blir du enkelt och smidigt här.

Vi ses imorgon!

Foton: Bildbyrån

 

Tränarföreningen anordnar webbinarium – Svante Samuelsson och Alexander Axén bland gästerna

Tränarföreningen anordnar webbinarium – Svante Samuelsson och Alexander Axén bland gästerna

Tränarföreningen har i många år haft som tradition att anordna fortbildningsträffar kring utvalda matcher i den svenska fotbollen. Fortbildningsträffarna har gästats av flera bekanta ansikten från fotbolls-Sverige och varit mycket populära bland Tränarföreningens medlemmar.

Nu när ingen publik tillåts på de svenska fotbollsarenorna så kommer fortbildningsträffarna att se annorlunda ut. Istället för fysiska träffar anordnas nu fortbildningsträffarna digitalt, med start onsdagen den 24 juni 20.00.

Både Alexander Axén, mångårig allsvensk tränare och numera expert i Eurosports allsvenska sändningar, och SEF:s sportchef Svante Samuelsson, med allsvenska meriter från en rad olika klubbar som spelare, kommer att gästa webbinariet. En aktiv tränare från Allsvenskan kommer även att närvara – mer info om vem det är kommer inom kort.

Under webbinariet kommer de tre gästerna intervjuvas av Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin om hur början av de svenska serierna har varit. Håkan Sandberg, generalsekreterare i Tränarföreningen, kommer även han vara med och berätta lite om hur Tränarföreningen kan ge medlemmar juridisk hjälp. Det hela kommer att äga rum i programmet Teams. Det kommer vara möjligt för gäster att ställa frågor via chatten.

Webbinariet är endast tillgängligt för medlemmar. Om du ännu inte är medlem och är sugen på att vara med – se då till att bli medlem senast 23 juni (medlem blir du här) för att få tillgång till webbinariet. Inbjudningar till webbinariet kommer att skickas ut via mejl. Där skickas det med en länk så att du kan ansluta till webbinariet.

Fotona är tagna från Bildbyrån.

 

Veo Technologies

Veo Technologies

Jerry Jarnald, Head of partnerships, Veo Technologies


 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Jerry och har hand om alla partnerships och evenemang här på Veo.

 

Vad är ni för företag?

Vi på Veo vill göra det lättare för klubbar och lag att spela in sina matcher, göra det tillgängligt för alla och inte bara den yttersta eliten.

 

Varför samarbetar ni med Tränarföreningen?

Tränarföreningen är ett fantastiskt stöd för tränare och vi vill mer än gärna vara en del av det som Stefan, Håkan och de andra håller på att bygga om. Vi tror att vi också kan vara en del i tränarnas utveckling och vi bjuder till genom att erbjuda Veo till medlemmarna med en fin rabatt.

 

Vad kan ni erbjuda Tränarföreningens medlemmar?

Vi har satt upp en stående rabatt till Tränarföreningens medlemmar á 100€ när man införskaffar en kamera och dess analysprogram. Vi bistår självfallet även med utbildning av både systemet och analysdelen om man skaffar vår lösning.

 

www.veo.co

LA Travel

LA Travel

Patrik Johansson, sales manager, LA Travel


 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag är gammal fotbollstränare, något som jag var i många år. Jag jobbade fulltid med det i 15 år och sedan ytterligare tio år, men då vid sidan av studier och andra jobb. För ungefär åtta år sedan la jag tränarkarriären på hyllan för att börja jobba inom resebranschen och LA Travel.

 

Vad är ni för företag?

LA Travel anordnar resor till olika sportevenemang, främst resor till Europas bästa fotbollsligor, men också landskamper, internationella turneringar och hockeymatcher till NHL.

 

Varför samarbetar ni med Tränarföreningen?

Vi gjorde för drygt ett år sedan en satsning på att anordna resor till träningsläger. Det kan röra sig om ett träningsläger, eller om man vill ta med sitt lag och se en match någonstans i Europa, eller kanske en avslutningsresa efter säsongens slut. Jag själv har alltid brunnit för tränarfrågor, stå när vi såg möjligheten kände vi att vi ville vara med och bidra.

 

Vad kan ni erbjuda Tränarföreningens medlemmar?

Vi hjälper Tränarföreningen att sy ihop den årligen återkommande tränarresan, där tränarna får chans att komma utomlands och träffa människor med mycket kompetens inom tränaryrket och tränarna får en chans att se miljöer som de kanske själva har svårt att komma åt. Sedan kan vi, som jag var inne på, hjälpa lag och arrangera deras lagresor och så vidare.

 

www.latravel.se

Folksam Idrott

Folksam Idrott

Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott


 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag är chef för Folksam Idrott, en enhet inom Folksam som hanterar försäkrings- och sponsorfrågor gentemot idrotten.

 

Vad är Folksam för företag?

Vi är ett försäkringsbolag, som tillhandahåller hjälp, både vid sak och försäkringar. Vi kallar oss för idrottens försäkringsbolag eftersom vi har en lång historia inom idrotten i Sverige där vi har försäkrat idrotten.

 

Varför samarbetar Folksam med Tränarföreningen?

Folksam har under en lång period haft ett väldigt nära samarbete med fotbollen i Sverige på alla nivåer, exempelvis Svenska Fotbollsförbundet, Svensk Elitfotboll, Spelarföreningen, och även Tränarföreningen. Folksam har bidragit med försäkringar, i vissa fall sponsrat dem, och hjälpt till i olika situationer.

 

Vad kan ni erbjuda Tränarföreningens medlemmar?

Vi kan erbjuda Sveriges absolut billigaste och bästa hemförsäkring. Medlemmarna i föreningen kan ansluta sig till en grupphemförsäkring, samma som Spelarföreningen har, och få ett väldigt förmånligt pris på den försäkringen.

 

www.folksam.se

Offside Press

Offside Press

Tobias Regnell, grundare, förlagschef och VD Offside Press


 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag grundade tidningen Offside tillsammans med Mattias Göransson 2000. Jag var chefredaktör där fram till 2012. Jag är i dag kvar i företaget, men jobbar mest med våra böcker och en annan tidning som heter Skriva.

 

Vad är Offside för tidning?

Ett fotbollsmagasin med tillhörande podd. När vi startade 2000 tyckte vi att det som skrevs om fotboll mest bara handlade om matchresultat och för- och eftermatchen-intervjuer. Det fanns väldigt lite om hur det egentligen var att leva som utlandsproffs till exempel, eller om supporterkulturen, som kom igång på allvar då – den skrevs det inte mycket om. Eller alla pengar och agenter som florerade och fortfarande florerar inom fotbollsvärlden. Det skrevs inget om det och det ville vi ändra på.

 

Varför samarbetar Offside med Tränarföreningen?

Vi vill att tidningen ska vara för den fotbollsintresserade allmänheten, men även att de som lever i fotbollsvärlden, alltså tränare, spelare och agenter ska känna till tidningen och helst läsa den och tycka att den är intressant.

 

Vad kan ni erbjuda Tränarföreningens medlemmar?

Som medlem i Tränarföreningen får man tidningen Offside sex gånger om året.

 

www.offside.org

Foto: Daniel Nilsson

Supersports

Supersports

Ola Larsson, grundare Supersports


 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag är en av grundarna till företaget Supersports.

 

Vad är ni för företag?

Vi är ett fotbollsföretag som har fyra affärsdelar; Supercenter, Supercoach, Superplayer och Supercamp, som alla ska hjälpa till med att utveckla individer, lag och föreningar med både digital och fysisk hjälp.

 

Varför samarbetar ni med Tränarföreningen?

För att en stor del av våra besökare är just tränare och vi har en digital produkt, Supercoach, som är framtagen för att hjälpa tränare. Där kan vi hjälpa de som önskar styrning i sitt tränarskap.

 

Vad kan ni erbjuda Tränarföreningens medlemmar?

Dels är det då tjänsten Supercoach som jag precis nämnde, som finns tillgänglig för alla Tränarföreningens medlemmar till ett förmånligt pris. Sedan har vi också ett gäng erbjudanden kopplade till vårt center i Stockholm. Det är bland annat träningstider, utbildningar, lagaktiviteter med sitt lag, träningsläger, eller om man bara vill ha en annorlunda upplevelse med sitt lag, helt enkelt. Som medlem i Tränarföreningen finns alla de här tjänsterna tillgängliga till ett föredömligt pris.