Tränarföreningens medlemmar erbjuds 50% rabatt på Supersports Online-utbildning

I dessa oroliga tider, med inställda event och allmän oro, så ges möjlighet att utbilda sig Online och Supersports utbildningar rekommenderas starkt av Tränarföreningen. Passa på att anmäla er både till utbildningen och bli medlem i Tränarföreningen.

Online-utbildning: Att förstå grupper och teamutveckling
Supercenter bjuder härmed in till en högkvalitativ ledarskapsutbildning i två steg, med inriktning på teamutveckling och att förstå grupper. Utbildningen vänder sig till alla som har en ledningsfunktion i sitt arbete såsom chefer, lärare m.fl.  eller tränare för seniorer/alternativt de äldsta ungdomslagen oavsett lagidrott.

Datum och Tid
Steg 1: 16 april klockan 18:00 – 19:30
Steg 2: 23 april klockan 18:00 – 19:30

Plats
Online via videoverktyget Zoom. Länk till föreläsningen samt instruktioner mailas ut samma dag som utbildningen äger rum.

Med denna länk får man 50% rabatt som medlem i Tränarföreningen:

Promo Code: tranare

Läs mer om utbildningen här »

Tränarföreningen stöttar sina medlemmar i dessa kristider

Det råder unika tider inom svensk idrott. Tider som det kommer att pratas om under många år framöver. Det är tider vars konsekvenskedjor kan liknas vid ett långt dominospel som ingen ännu kan se slutet på. Många är de spelare, föreningar, anställda, fans och inte minst tränare som i dessa digra tider går runt med en stor oro över situationen och vad som ska bli av det hela. En del konsekvenser har redan nu skådats på olika håll i takt med att den ekonomiska snaran dras allt hårdare åt på många föreningar. Permitteringar och uppsägningar är en verklighet eller ett verkligt hot för många av landets tränare. Svenska Tränarföreningen vill därför i dessa tuffa tider erbjuda en hjälpande hand till de tränare som får ta ställning till tuffa erbjudanden och dystra faktum.

Håkan Sandberg, generalsekreterare för Svenska Tränarföreningen. Hur ser du på händelseutvecklingen för Sveriges tränare just nu?
– Först och främst. Det här är såklart mycket speciella och olyckliga omständigheter för alla inblandade. Vi ser framför oss att föreningarna nu hamnar i en situation där permitteringar och uppsägning av tränare är en verklighet. Vi hoppades såklart att det inte skulle komma till den punkten men i detta läge är det oundvikligt. Ekonmin är mycket ansträngd för många föreningar och vi vet ännu inte när den här krisen har blåst över.

Vad kan då Tränarföreningen göra för att hjälpa?
– Att bli av med jobbet är en svår omständighet som ingen önskar sig men här kan vi i Tränarföreningen finnas till hands som rådgivare och juridiskt bollplank för dem som olyckligt infinner sig i just en sådan situation. Hur gör jag? Vilka rättigheter har jag? Har uppsägningen gått rätt till?
– I tuffa situationer som dessa är det många gånger också mycket värt just bara att ha det där bollplanket. Någon att resonera med, utbyta tankar och idéer för att kunna synliggöra sina möjliga vägar framåt.

Om du som tränare ännu inte är medlem i Svenska Tränarföreningen, se till att bli medlem idag. I det svenska samhället såväl som i tränarkåren gäller devisen ”Starka tillsammans”.

Tränarföreningens Fortbildning 5/4 inställd

Efter att ha varit preliminärt bestämt en tid så blev det ändå först igår officiellt klart att den Allsvenska premiären skjuts upp. Som en konsekvens av detta så ställer Tränarföreningen in den planerade Tränarträffen i samband med IFK Göteborg mot IF Elfsborg den 5 april.

Vi avvaktar och ser hur det Allsvenska programmet blir. Om det bara förskjuts i tiden, då kan det bli aktuellt med samma upplägg på en Tränarträff som var tänkt inför 5:e april vid ett senare tillfälle.

Vi är medvetna om att det ställer till problem för de deltagare som anmält sig och betalat och avbokning och återbetalning sker omgående till de som vill.

Vi tar kontakt med berörda snarast.

Tack för förståelse och ta hand om er alla tränare.

Licensfortbildning på Bosön

Ordförande i Tränarföreningen Stefan Lundin, på Licensfortbildningen för UEFA A och Pro 12:e – 13:e feb på Bosön, informerar om nystarten för Tränarföreningen och förklarar varför alla tränare på alla nivåer ska vara medlemmar i Svenska Tränarföreningen.

Tränarföreningen på symposium i Skövde

Stefan Lundin och Håkan Sandberg på välbesökta och populära Fotbollssymposiet i Skövde 10:e – 11:e jan. ”Detta var den start vi ville få på 2020” säger Stefan, ”uppmärksamheten och responsen på Tränarföreningens närvaro resulterade i närmare 80 talet nya medlemmar” tillägger han glatt.